Lauras tankar om livet..

Lauras tankar om livet..

..och allt annat mellan himmel och jord.

Hur är det att vara jag? Vem är jag egentligen? Och mycket mera..

Möjligheternas möjlighet!

filosofiPosted by L Tue, September 06, 2011 18:02:14

Du upptäcker inte dig själv, du skapar dig själv på nytt. Försök därför inte att ta reda på vem du är, försök istället att bestämma vem du vill vara.


Du kan skapa dig själv om och om igen, minut för minut, timme för timme, dag för dag.


Vilken möjlighet!

xoxo/L.

  • Comments(0)//hemmafru.roch.se/#post47

Vegetariskt september!

filosofiPosted by L Thu, September 01, 2011 21:18:08
Japp, idag är det första september och dags att börja med Vegetariskt september! Hela månaden ska jag bara käka vegetariskt :-) Tror att det blir en hel del spanskt tortilla, hihi. Så ljuvligt gott & billigt dessutom! =)

Nu ska jag nanna... för att orka med allt.


xoxo/L.

  • Comments(0)//hemmafru.roch.se/#post46

Fuck it.

filosofiPosted by L Tue, August 02, 2011 22:24:50
Ja, just det. Fuck it.

Det var de helt underbara orden, som Malin Wollin säger i nyaste Amelia, som fick mig på glatt humör igen. Efter en hård dag på jobbet med en "pain-in-the-ass" ville jag bara skrika och gråta och slåss. Men efter att ha läst intervjun med Malin och läst just de orden i slutet blev jag glad och lycklig. För en människa vill bara förlöjliga den andra människan när den mår dåligt själv och har dåligt självförtroende/självkänsla. Så fuck it. Jag ÄR bäst, jag gör allt så bra jag kan och "pain-in-the-ass" idioter kan draaaaaaaaaaaaaaa åt skooooooooooogen! :-)


Så fuck it! Nu går jag och tar en promenad med Totte och sen lägger mig och sover gott.


xoxo/L.

  • Comments(0)//hemmafru.roch.se/#post41

Ledsen & glad

filosofiPosted by L Tue, August 02, 2011 13:35:56
Kan man vara både ledsen och glad samtidigt? Kan man känna sig levande fast ändå död? Kan man tycka att man är lycklig och få ångest samtidigt?

På alla de frågor har jag ett svar,

JA.


Så känner jag mig just nu. Är både glad och ledsen, levande men död, lycklig men har ångest, förbannad och lugn. Många av sakerna jag ville gick åt helvete, men andra grejer dök upp som gör mig glad. Känner mig frustrerat men också nöjd på ett märkligt sätt.

Det finns nog något som heter öde. Det som heter måste ha blivit förutbestämt på ett ungefär och nu är det upp till mig att välja vad jag vill göra med de riktlinjer jag fått. Kommande året, de 12 månader, kommer vara spännande. Mycket spännande!


Ha en fortsatt bra dag i solvärmen mina läsare, själv ska jag till arbetet :-)

  • Comments(0)//hemmafru.roch.se/#post40

Updatering :)

filosofiPosted by L Fri, March 25, 2011 20:35:18
Allt faller på plats! Jag har fått jobb, snart är jag klar med skolan, håller på med körkortet, blir kontaktperson, får min efterlängtade valp, blir världens bästa gudmor ♥ ...... och så har jag mina älskade katter och man!

Livet leker!

  • Comments(0)//hemmafru.roch.se/#post38

Skapande :)

filosofiPosted by L Mon, March 21, 2011 11:29:36
Du upptäcker inte dig själv, du skapar dig själv på nytt. Försök därför inte att ta reda på vem du är, försök istället att bestämma vem du vill vara.

Du kan skapa dig själv om och om igen, minut för minut, timme för timme, dag för dag.

Vilken möjlighet!
/L.

  • Comments(0)//hemmafru.roch.se/#post36

När ska vi börja ta ansvar?

filosofiPosted by L Thu, March 17, 2011 20:21:32
Vi befinner oss inte i Japan, men de som är där är människor precis som vi, invaggade i en falsk säkerhet om att det som nu händer inte kunde hända. Katastrofen antar fruktansvärda dimensioner och dödstalen stiger både på kort och på lång sikt. Omvärlden ser på, men reaktionerna är inte många. Rapporterna är få. Det främsta målet verkar vara att undvika panik.

I Sverige har vi en regering som vill satsa mer på kärnkraft än någon annan. Folkpartiet hade kärnkraftsutbyggnaden som en viktig valfråga. Centerns Maud Olofsson övergav partiets kärnkraftskritiska linje med tårar i ögonen för sina “barns och barnbarns skull”. Idag stänger Tyskland sina gamla reaktorer. Schweiz skjuter upp byggandet av tre reaktorer på obestämd tid. EUs 143 reaktorer ska ”stresstestas” för att kolla vad som händer vid yttre påverkan. Det är ett nyvaknat intresse, ett intresse som dock Sveriges regering inte delar i nämnvärd omfattning.

Vi VET att kärnkraften är extremt farlig. Vi VET att härdsmälta kan uppträda utan något så extremt som jordbävning eller tsunami. Vi var nära i Forsmark för ett par år sedan. Även där talades det tyst om problemen. Man vill ”undvika panik”.

En stor del av världens förbrukade energi kommer från kärnkraften. Vi vet det. Vi vet också att utvecklingen är ohållbar. Vi MÅSTE utveckla nya hållbara energikällor samt dra ner på energiförbrukningen, och vi MÅSTE göra det samtidigt. De som hävdar att det finns ett annat val talar osanning. De sätter kortsiktigheten i framsätet och glömmer ansvaret utanför bildörren när de i hög fart och mot bättre vetande kör iväg mot den kommande katastrofen. Vi har inget val. Vi ska förvalta den jord vi har fått. Det är vi skyldiga våra barn.

Det japanska folket lider just nu. Det är inte de som fattat besluten som får betala med förstörda liv, utplånade hem och snar död. Det är vanliga människor, som vi och som ni. Det är föräldrar som förlorat sina barn mitt i vardagen då de tog tryggheten för given och barn som förlorat sina föräldrar en vanlig dag på jobbet.

I förlängningen drabbar våra beslut våra efterkommande. Det är dags att vi tar ansvar för det. Det är NU som vi kan påverka framtiden. Fram med korten på bordet, släng ut prestigen och ändra färdriktning. Vi kan om vi vill.

Birgitta Axelsson Edström, Kalmar

Lohla-Marie De Bie, Emmaboda

Susanne Johansson, Kalmar

Mariann Karlsson, Nybro

Laura Roch, Nybro

Vänsterpartister i Kalmar län

  • Comments(0)//hemmafru.roch.se/#post35

Kostexpert

filosofiPosted by L Wed, March 02, 2011 20:48:28
Jag funderar starkt på att börja erbjuda mina tjänster som kostexpert. Efter att ha bantat halva mitt liv (misslyckade försök pga. hormonfel mm) och gjort ett GBP vet jag mycket om kosten. Skulle kunna kalla mig en expert inom området.

Ska nog finputsa mitt erbjudande och köra lite annonser här å där, och finns efterfrågan kommer jag säkert hjälpa många att må bättre och gå ner i vikt :)


Så håll tummarna gott folk.

xoxo./

L.

  • Comments(0)//hemmafru.roch.se/#post34
Next »