Lauras matäventyr!

Lauras matäventyr!

Konsten att äta billigt samtidigt som det ska vara gott och nyttigt!

Våran mat är lite annorlunda än andras för att: 1) Jag är GBP - opererad 2) Laktos intolerant 3) Vi är inte så förtjusta i kött 4) Jag <3 experimentera! 5) Matbudget = 1800:-/mån

Bovete & brunsås

MiddagPosted by L Tue, November 29, 2011 23:50:07
Till middag & kvällsmat hade vi bovete med brunsås & färsk brysselkål.

Ingredienser:

2 dl torr bovete

1 pkt brunsås (pulver)

500 g brysselkål

2 dl mjölk

1 dl vatten

½ gul lök

2 msk margarin


Tillagning:

Koka boveten i rikligt med saltat vatten i minst 20 min. Fixa såsen med mjölk & vatten enligt receptet på förpackningen. Skala av brysselkålen, lägg i rikligt med vatten, salta och koka i en kvart. Ta upp brysselkålen, skär i bitar. Hacka löken, lägg i en panna med smält margarin. Tillsätt brysselkålen till löken. Stek en stund tills allt är lite stekt, häll i det kokta bovetet och sen häll över såsen. Blanda allt. Salta & peppra.


Bon apétit!

/Laura

Att handla...

PlaneringPosted by L Tue, November 29, 2011 23:43:47
efter en inköpslista är inte lätt! Vi som är vana att handla vad vi vill när vi vill handlade idag efter inköpslistan men det gick sådär. På Netto fans inte de varor vi ville ha, sen hamnade vi på ÖoB där jag handlade bl.a. vetemjöl & socker som inte fanns på listan. Det hela slutade med att vi handlade för 297 kr istället för 188 som jag räknade med. Samt att ute käket gick på 110 kr... Så vi har 1393 kr att leva för till den 28 december. Tack å lov så har vi en massa mat i skafferiet och så har jag en väninna som vidare bifogar en massa kuponger på mat till mig =)


Dröm sött inatt alla!

/Laura

Vecka 48

PlaneringPosted by L Mon, November 28, 2011 21:39:28
Nu har vi inventerat vårt skafferi där vi hittade mat för minst en månad framåt för en 4 pers familj och vi är bara 2, ibland 3... Men eftersom man inte ska äta ensidigt och grönsaker samt frukt är viktiga nu (kyla, nästan ingen sol mm.) så ska vi handla lite i veckan. På onsdag ska vi kanske åka och hälsa på en vän då blir det antagligen en ute-lunch och så bestämde vi att imorgon käkar vi frukost hos Staffan på Kallskänken så ekonomin får vi hålla koll på!

Veckans inköpslista ser ut så här iaf:


Willys:

skyr yoghurt (har gratis kuponger från FB)

heinz ketchup 2 för 45 kr

milda flytande 10 kr/st

bacon scan 3 för 28,90 kr

rödbetor 14,90kr/st (29,22kr/kg)

kiwi 9,90 kr (12,31 kg)

pyttipanna (glömde priset)


Netto:

gräddsmältost 20 kr/st

färsk brysselkål 6kg (12 kr/kg)

clementiner 9 kr/kg


Kvantum:

morötter 5 kr/kg

ägg 19,90 (1,66 kr/st)


Summa:

187,60 kr + pyttipannan + ute käk


Veckans matsedel:

Imorgon kommer redogörelsen för dagen om vi höll oss till matsedeln och inköpslistan och på söndag kväll eller måndag morgon redovisas hur det gick med utgifterna :) Så håll utkik!

/Laura

Ny utmaning!

PlaneringPosted by L Wed, November 23, 2011 19:50:51
Eftersom jag och min älskade Micael strävar efter att uppfylla våra drömmar har vi kommit fram till en ny utmaning. Att hålla vår matbudget på det absoluta minimum alltså 1800:-/månad!

Detta ska vi hålla så länge det bara går. Ingen käk ute, inga fast foods, inga färdiga rätter mm. Inspirationen fick vi genom våra drömmar (köpa hus, köpa en ny bil (Audi S8 eller Maserati Quattro Porte), resa och se världen. Och då måste man dra ner på något...i vårt fall blev det onödiga nöjen (inga fler impulsköp!) och maten. Kläder köper vi i stort sett bara på second hand och möbler behöver vi inga fler. Så nu är mitt stora projekt att hålla i alla trådar som rör MATBUDGETEN.

Varje söndag eller måndag kväll kommer jag blogga om vårt inköpslista som kommer baseras på reklambladen. Och sen kommer jag blogga lite om vad vi lagar för gott, lite recept osv.

Följ gärna med på vårt resa! Du kan också äta nyttigt och gott samtidigt som du sparar pengar!

Vegetariskt september!

LunchPosted by L Wed, August 31, 2011 21:36:17
Hela september ska jag BARA äta vegetariskt. Har nu lagt av med Facebook, men innan jag slutade blev jag medlem i gruppen/evanemanget "Vegetariskt september". Tanken är att alla som deltar ska äta vegetariskt under hela september och de som redan är vegetarianer kanske provar på vegansk kost.


Spännande! Och så nyttigt! :-) Bönor i alla dessa former, here I come! <3


xoxo/L.

Fiskbiffar.

KvällsmatPosted by L Thu, February 24, 2011 16:45:10
Ikväll blir det fiskbiffar gjorda av:


500 g mixad fisk

2 msk örtblandning (dill, persilja mm)

1 ägg

1 hackad lök

1 tsk majzena

ströbröd

salt

peppar


de kommer jag steka i olivolja

sen blir det kokt potatis till detta :)


Bon Appétit!

/L.


Stekt kyckling.

KvällsmatPosted by L Tue, February 15, 2011 21:44:19

Kycklingbröstfilé

Olivolja

Kålsallad (köpes på burk)

Stark sås

---

Stek kycklingen i olioljan, lägg på en tallrik, i en skål häller ni den starka såsen, lägg upp kålsalladen på tallriken och ät :)

Bon appétit!

L.

Wok ála Laura

KvällsmatPosted by L Sun, February 13, 2011 22:36:03

1 kycklingfilé

1 fänkål

½ purjolök

1 bröccoli (färsk eller 300 gram fryst)

3 dl kokt ris

½ chili

curry, peppar, teriyaki sås, olivolja

Alla skivas / tärnas, steks på högvärme (snabbt), sen tillsätts riset och voilá! Mumsigt, mättande, gott... och så kan man krydda hur man vill :)

Bon appétit!

L.

Next »